Lokale Udstillinger

Medlemmerne har nu en ny mulighed for at udstille: Kvickly, Helsingør

Det er aftalt, mellem kunstforeningen og Kvickly, at medlemmerne kan udstille på væggen langs rulletrappen i 2 måneder.

Interesserede kan henvende sig til Tove Andresen på tovekresten@gmail.com

”Sammen om lokal kunst”, fortsætter i i april 2019 i Kvickly Stjernegade med udstilling af endnu en spændende lokal kunstmaler.

Lene Lemaître har ikke sin store interesse og talent for at male fra fremmede, idet hendes far var en anerkendt akvarelmaler. Det var faderen som lærte Lene Lemaître at tegne og male og som således grundlæggende skabte inspiration og motivation for at dyrke malerkunsten gennem livet.

Lene Lemaître har som voksen deltaget i en betydelig række af malekurser på blandt andet Århus Kunstakademi og Skolen for Kunst og Design i Århus.

Herigennem har hun lært sig teknikker for at male med akryl, ligesom det har givet hende lyst og mod til at eksperimentere med sit kunstneriske udtryk. De fleste af hendes værker er malet lag på lag og i serier.

Lene Lemaître udstiller fast i Erhvervsparken i Helsingør, men hun har desuden udstillet flere steder, hvoraf blandt andet kan nævnes Marienlyst Slot i Helsing- ør, Nordea Bank i Helsingør, Fuglsanghus i Hørsholm samt på Kronborg.

Lene Lemaître udtaler, at hun glæder sig til at udstille i Kvickly Stjernegade, hvor der daglig kommer rigtig mange kunder for at foretage deres indkøb.

Udstillingen kan ses fra og med mandag den 8. april og to måneder frem.

På vegne af Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Kvickly Stjernegade.

Ellen Merrild udstiller 22. maj til 23. juli 2019

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axel Torv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstmaleren Ellen Merrild

Der er fernisering den 23. marts 2019 kl. 17.00 til 18.00. Kunstforeningen er vært ved lidt at drikke og spise, alle er velkomne.

Om Ellen Merrild:

Ellen har malet i mere end tyve år, startende med blyantstegning og akvarel. Nu maler hun mest med akryl på lærred. Hendes udtryk er kraftfulde, abstrakte malerier med figurative elementer i meget klare og stærke farver. Glæden ved at male skulle gerne skinne igennem i hendes malerier.

Ellen arbejder meget med kontrasten mellem lyse og mørke toner, så billederne domineres ofte af spillet mellem farverne i en stærk sammensætning.  De forskellige lag i billederne spiller hinanden ud og der bliver arbejdet med rum og finurlige konstruktioner i et modspil til farvesymfonierne.

Ellen fascineres af, at tage udgangspunkt i former, som vi omgiver os med og som man mindst venter kan danne baggrund for ideer til et maleri. Inspirationen hentes lige fra at opdage små ting i haven til oplevelser på rejser rundt i verden.

Hun har løbende sørget for at uddanne mig ved at deltage i kurser hos forskellige undervisere. Hvert år rejser hun til Italien og deltager i et intensivt malerkursus.

Ellen har eget Atelier og Galleri på hjemmeadressen, hvor der altid er udstilling af nogle af hendes værker. Her er man altid velkommen til at kigge forbi.

Udstillingen er åben i fysioterapiens åbningstid og der er gratis adgang.

Medlemsudstilling i Axeltorv Fysioterapi, Helsingør

Kunsforeningen for Helsingør og Omegn har indledt udstillings samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2.sal 3000 Helsingør.

Dette samarbejde erstatter det tidligere med Nykredit, Helsingør.

Hver kunstner udstiller i ca. syv uger og der indbydes til fernisering ved hver udstilling.

Er du interesseret i at udstille kontakt Tove Andresen på tovekresten@gmail.com