Lokale Udstillinger

Medlemmerne har nu en ny mulighed for at udstille: Kvickly, Helsingør

Det er aftalt, mellem kunstforeningen og Kvickly, at medlemmerne kan udstille på væggen langs rulletrappen i 2 måneder.

Interesserede kan henvende sig til Tove Andresen på tovekresten@gmail.com

Tove Andresen udstiller i Kvickly Stjernegade, Helsingør

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Kvickly Stjernegade er klar med en ny spændende udstilling af kunstneren Tove Andresen.

”Sammen om lokal kunst”, fortsætter i januar 2021 i Kvickly Stjernegade med endnu en udstilling af værker af en spændende lokal kunstner.

Vi er i Kvickly således glade for at kunne byde velkommen til Tove Andresen, der vil udstille en serie værker med titlen ”LA LA LAND”. Serien har undertitlen ”Ice Break”, hvilket skal forstås på den måde, at når man træder på tynd is, brydes den og luftbobler opstår i fine mønstre under isen.

”Sådan er det også med kærligheden – udtaler Tove Andresen. Det er drømmen La la land”.

Tove Andresen fortæller om sin baggrund som kunstner:

”Jeg har altid gået de veje der føltes rigtige for mig. Det er oftest nogle utraditionelle veje jeg følger, og det har jeg det godt med. Jeg har lige fra jeg var ung vist jeg kunne og vist jeg ville og har gjort det. Man kan godt sige mit liv har været og er som et kunstværk: uforudsigeligt, farverigt og varieret.

”De vigtigste arbejdsområder i mit liv er som højskolelærer i 42 år og kunstner i 15 år, dog debuterede jeg allerede i 1980. Som ung blev jeg uddannet broderidesigner og siden også uddannet kunstterapeut i 1990erne”.

”Jeg er forfatter til bøgerne ”Form og Komposition” og ”Form og Fantasi” og har også, udover højskoleelever, undervist undervisere, på mange niveauer, over hele landet i disse begreber”.

Tove Andresens værker kan opleves i Kvickly i perioden 18. januar til og med 27. marts 2021.

Yderligere oplysninger kan fås ved kontakt til Jørgen K. Andersen på 4025 9851.

Der er til brug for redaktionen vedhæftet eksempler på Tove Andresens værker.

På vegne af Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Kvickly Stjernegade.

Jørgen K. Andersen

Formand for butiksbestyrelsen

Kvickly Stjernegade

Udstilling i Helsingør Bycenter

Kunstforeningen er blevet tilbudt at leje et stort butikslokale i Helsingør Bycenter, i et begrænset tidsrum, på meget favorable vilkår, og det har vi sagt ja tak til.

Lokalet er beliggende på første sal i Bycenteret, overfor rulletrappen.

Vi forestiller os at arrangere en flot fælles kunst- og salgsudstilling med egne unika værker: Malerier, foto, tegninger, alle former for kunsthåndværk osv. Der vil være plads til ca. 10-12 udstillere.

Udstillingen er opdelt i to perioder, første periode fra 7. oktober og anden fra 3. nov. Sidste periode i december er en fælles udstilling med deltagere fra første og anden periode.

Det er blevet en fantastisk udstilling i første periode, i et stort og lyst lokale med store og åbne døre ud til gangarealet.

En fin placering for foreningens udøvende medlemmer. Tak  til bycentret.

Fotos fra åbning af første udstilling

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn holder Kunst- og juleudstilling i Galleriet i Helsingør BYCENTER på 1. sal.

Efter to velbesøgte udstillinger i oktober og november 2020, arrangerer kunstforeningen for Helsingør og Omegn kunst- og juleudstilling fra den 1. december til den 23. december 2020. Der er åbent alle dage fra kl. 10.00 til 20.00. Her vil deltagerne fra de to første udstillinger vise og sælge helt nye kunstværker og kunsthåndværk. Galleriet vil være i julestemning med kravlenisser, juletræ, brunkager og meget andet.

Der er fernisering den 1. december 2020 mellem kl. 16.00 og 20.00, hvor foreningen vil være vært ved et glas rødvin, gløgg og vand, der vil være masser af peberkager. Det er gratis at besøge ferniseringen og udstillingen og alle er meget velkomne.

De udstillende kunstnere og kunsthåndværkere i december måned 2020 er:

Mette damving, maleri, Hans Kilian, maleri, Marianne kokholm, keramik, Søs Friedrichsen, maleri, foto, Thomas Krüger, tegning/klip, Lene Krüger, maleri, Vibeke Moldberg, maleri, Mogens Aasvang, maleri, John Hakmann, maleri, tegning, akvarel, Tove Andresen, maleri, Marianne Svendsen, maleri, Lisbeth Aasvang, maleri, Lene Lemaitre, maleri, Hella Tvermoes, mixed media, Per Sjøstedt, maleri.

Kig forbi i Galleriet, få en brunkage eller pebernød det er gratis og det er tilladt blot at ”ose” og alle er varmt velkomne.

Og der var musik på

Medlemsudstilling i Axeltorv Fysioterapi, Helsingør

Kunsforeningen for Helsingør og Omegn har indledt udstillings samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2.sal 3000 Helsingør.

Dette samarbejde erstatter det tidligere med Nykredit, Helsingør.

Hver kunstner udstiller i ca. syv uger og der indbydes til fernisering ved hver udstilling.

Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstmaleren Camilla Rea.

Camilla Rea har malet med akryl i ca. 5 år. Til daglig studerer hun stadig. Hun siger om sin kunst og malerier: ”At de er en pause fra studiet. Det er altid spændende hvordan billedet ender. Det er supersvært at være menneske, der skal tages uendelige mange beslutninger. Hvad kan jeg, hvad vil jeg, hvad burde jeg…. og jeg skulle helst ikke gøre noget forkert.

Jeg har, lidt i blinde, fulgt malelysten, også selv om jeg ikke havde noget mål med det. Jeg har fået skabt et frirum af kreativitet, som jeg er meget glad for. Sidst men ikke mindst har jeg mødt mange søde og kreative mennesker på min vej, som jeg ikke ville være foruden.”

Udstillingen i fysioterapiens lokaler, Bjergegade 22, 2. sal 3000 Helsingør. Den er åben fra den 15. april til den 16. juni 2021 alle hverdage i fysioterapiens åbningstid. Alle er varmt velkomne og der er gratis adgang.