Udstillinger

Kunst på Kryds/Konst på Kryss 2023.


Kære kunstner


Hermed invitation til at ansøge om at deltage i Kunst på kryds ( KpK )  2023.

Det er gratis at ansøge og eventuelt deltage i KpK. 

KpK er en del af samarbejdet mellem Helsingborg Konstförening og Kunstforeningen for Helsingør og Omegn. Her inviterer de to kunstforeninger svenske og danske kunstnere og kunsthåndværkere til at udstille. Udstillingerne finder sted hvert andet år, det har de gjort siden 2007. Først og fremmest på Marienlyst slot i Helsingør og Sofiero Slot  i Helsingborg. KpK har også været afholdt i så forskellige steder som Sundbusterminalen i Helsingborg, Helsingborgs KF´s lokaler, Kronborg i Helsingør, Forstædernes Bank i Helsingør og Kulturværftet i Helsingør.

Der inviteres 10 svenske og 10 danske kunstnere til at udstille. 5 svenske og 5 danske på hver sin side af sundet, på kryds, på 2 forskellige udstillinger.

 I 2023 finder udstillingerne sted i Dunkers Kulturhus i Helsingborg i perioden 24.marts - 23. april 2023, og forhåbentlig i pop-up galleriet i Helsingør bycenter fra 16. marts - 04. april 2023, måske lidt tidligere, men det vil blive meldt ud, -eller på Marienlyst slot  eller i hal 17 i Helsingør.

Vi arbejder med Pop-up galleriet som 1. prioritet.

Temaet for KpK 2023 er “En ny tid” og med det mener vi at værket skal se fremad i tiden, frem til en mere positiv tid end den vi netop oplever nu i verden.

Kunstnerne/ kunsthåndværkerne  opfordres til at indsende værker der repræsenterer dette tema på bedst mulige vis. 

Vi vil gerne at hvert værk får tilføjet en tekst på ca 20 ord som forklarer værkets sammenhæng med temaet.


Vi ser frem mod din ansøgning

Bestyrelserne for begge kunstforeninger


Billeder fra åbningsdagen 


Kunst på Kryds


Bycentret i Helsingør


Udstillingen åbnede d.1. marts 2023 med rigtig mange besøgende, med taler af formand for Helsingør kunstforening Tove Andresen og formand for Helsingborgs kunstforening Ulf Hedén og endelig formand for Helsingør kommunes kulturrådsformand Michael Mathisen, alletalte i positive vendinger om kunst, udstillingen og samarbejdet tværs over sundet.

 


Kunst på kryds 2019


Katalog fra udstillingen og flyer fra Helsingbork Konstföening

Marienlyst 2019

Der var åbnig af udstillingen d. 18. maj kl. 14.

Alt var klart og den røde løber rullet ud, så kunne Dronningen komme (Det gjorde hun nu ikke). Men der var andre dronninger og konger, fulgt af prinsesser og prinser, som indtog løberen. Omkring 100-150 mennesker viste deres interesse for kunsten, og de var både fra Sverige og Danmark.


Vejret var godt, Marienlyst slot så det og drejede sig i velvære, viste sine lokaler så de gjorde kunsten ære.


Vi, der havde hængt kunsten op, så hvor godt det tog sig ud og gæsterne var af samme mening.


Åbningen blev god med taler af Kommunens vice borgmester, foreningens formand fulgt op af bossa nova toner på horn og bas og sang af Brenda.

Kunstmarked 2021


Så lykkedes det endelig at få Kunstmarkedet 2021 etableret, efter en lang corona nedlukning.

Godt 50 udstillere kom med deres værker fredag d. 3. september, fik dem hængt op og stillet på plads, efter de forhold der nu er tilgængelige i en gammel maskinhal.

Bestyrelse og hjælpere havde allerede onsdagen før flyttet med spærrehegn, borde og stole, mv, til de rette pladser.

Vejret var passende og parat til indendørs udstilling og til udendørs aktivitet for Stafet for livet. Udstillerene havde stillet værker til salg til støtte - der kom 5500 kr ind til Kræftens bekæmpelse.

Gode dage til salg og hygge - tak for det og for godt Kunstmarked."Åbningshøjtidelighed"