Medlemsbreve

Kunstforeningen for Helsingør og omegn


Nyhedsbrev december 2022


 Året er ved at være gået. 2022 har på mange måde været en usædvanligt år -også for kunstforeningen. 


Det er vist ingen hemmelighed at vi til tider har haft problemer med at kommunikere med jer på mails , det er vi rigtig kede af, vi håber på jeres forståelse og lover vi skal arbejde med at forbedre dette væsenligt i det kommende år.


Vi vil f.eks revidere og opdatere vores medlemsliste, så den er helt opdateret. Det er jo tosset at nogle som ikke har været medlem i 10 år stadig modtager vores informationer, det har hverken de eller vi glæde af.

Men! Derom først i det nye år.


I september afholdt vi med succes KUNSTMARKED 2022 med ca 50 deltagere.


Her i november har vi åbnet pop-up galleri i Helsingør Bycenter med 25 kunstnere, 2. udstilling, med ca. de samme kunstnere,  har fernisering d. 21. december kl 16 - 18 hvor I alle er meget velkomne -  inviter gerne jeres netværk med - vi gir et lille glas


3. fernisering bliver d. 18. januar 2023.


Det nye år vil byde på mange ting.


Januar - 3. fernisering i Pop-up galleriet

15. januar tilmelding til ansøgning om deltagelse i Kunst på Kryds


Februar - forhåbentlig 4. fernisering i pop - up galleriet

- Generalforsamling sidst på måneden.


Marts - fra først- til midt i marts Kunst på Kryds den danske udstilling i galleri i Helsingør Bycenter.

Billedstorm 04. marts. 10 - 15


April - Kunst på Kryds den svenske udstilling . 24 marts - 23. april på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.


Maj - Foreningens 75 års jubilæum med udstilling og festmiddag.


Juni - Open Air


Juli - SommerturFra d. 01 - 03 september er der KUNSTMARKED 2023.


Resten af året vil stå åben for initiativer så vi forbeholder os også ret til at ændre i planerne - der kan jo altid opstå noget uventet.


Der vil selvfølgelig komme mere præcise invitationer til arrangementerne i den kommende tid.


Fra hele bestyrelsen skal lyde en stor tak for i år, tak fordi I vil være en del af vores fællesskab og fordi I støtter op om vores initiativer.


Og endelig ønskes i alle en rigtig glædelig jul og et lysfyldt Nytår, hvor vi håber vi ses mange gange.


Venlige hilsner

Bestyrelsen


Medlemsbrev 12.6. 2023Sommer nyhedsbrev juni 2023


Formandes tale ved foreningens 75 års fødselsdag i Skytteforeningens selskabslokaler.

“Dejligt at se så mange af jer, TAK fordi I har lyst til at fejre vores forening -Kunstforeningen for Helsingør og omegn’s 75 års fødselsdag.

Allerførst vil syntes jeg vi skal takke Adjunkt Ring og kredsen omkring ham, som tog initiativ tilstifte foreningen i 1948. De var fremsynede, lige som mange var det i den tid.


Mange Kunstforeninger blev startet, og mange andre kulturhuse, operaer mv. blev oprettet.Mennesker troede på fremtiden efter 5 mørke år, hvor man havde stirret mod lyset over sundet.Det gav dem håb og tro på at en dag bliver det lyst igen. Jeg tror på at kunst også rummer denkraft. Håbet!

Jeg tror på at kunsten åbner vores fantasi og kreativitet, men også vores empati, og det havdeverden brug for efter krigen - og det har verden igen måske mere brug for end nogen sinde.


Jeg selv har været så heldig i mit liv - som også er kollektivt tidstypisk - at jeg har fået lov til at haet kreativt liv, hvor jeg er blevet troet på for det jeg kunne - ud fra mig selv.

Derfor fik jeg tidlig mulighed i begyndelsen af 1960erne - for at lære den kreative proces videre tilandre unge mennesker.
Samtidig opdagede jeg at der ude blandt voksne var en traditionel opfattelse af , at ikke allekunne skabe - de måtte kopierede dem der var.

Det kunne jeg slet ikke forstå, så jeg engagerede mig i at tale denne opfattelse imod. Påministerielle konferencer , i foredrag og i undervisning - det var i gennem hele 60erne og 70erne -jeg skrev også et par bøger - på opfordring fra et forlag - om at være kreativ og noglehjælpemidler dertil.


Så er vi her idag og kan se resultatet af denne proces. Den er lykkedes over al forventning. Der erikke mange der ikke ved de er kreative og skabende væsner der kan hvis de vil - arbejde med denskabende proces. Vi kan bare se et lille eksempel derpå, på vores netop afholdte Kunstmarked,

Den skabende proces er virkelig også styrkende og lærerigt for det enkelt menneskes bevidsthedom egne værdier. Det syntes jeg er fantastisk, for det gør at verden kan forandres. Jeg er sikkerpå at de værdier man finder i den skabende proces er “ at stå ved åndens kilde og ydmygt knælened - at spejle sig i tider der sov på kildens bund - Altså opleve.,forstå og skabe ioverenstemmelse med det at være menneske -, i fællesskab gennem individualitet. Fortid -fremtid - ud fra nutiden - du skaber den!


Vi har lyst til at skabe, vi gør det og vi husker at søge vores forbilleder, i beundring hvor vi finderinspiration og lærdom.

Kunstforeningen er nu 75 år, den er i rivende udvikling, ikke mindst fordi vi har pop-up galleriet og det er fint.
Blot skal vi, sådan som jeg ser det, i den nærmeste fremtid holde øje med balancen mellemkunstintresserede og udøvende kunstnere, Vi ønsker jo ikke grundlæggende ændringer på dette fællesskab.


Lad os sende gode ønsker for foreningen videre frem gennem årene der kommer, må den værebåde relevant, nødvendig og inspirerende for mange mennesker.!


Husk! Stor Kunst gør verden større og løfter mennesker op.
Ja! Det har været et meget travlt forår for foreningen, pop-up galleriet der har kørt medskiftende grupper siden midt i november 2022, og nu i nye lokaler på plan 1. Netop nustarter vi en ny periode op med en ny udstillergruppe. Vi har afholdt en meget velbesøgt Generalforsamling, der næsten sprænger lokalets rammer, men vi holder meget af dette rum til denne begivenhed, så vi håber det også går stadigvæk. Også fordi vi derefter holder Billedstorm i lokalet, hvor medlemmers værker samtidig er hængt op fra generalforsamlingen.

Så har vi holdt Kunst på Kryds i galleriet og på Dunkers Kulturhus i Helsingborg medtemaet EN NY TID, med både danske og svenske kunstnere, hvor der inden havde væreten konkurrence over temaet og hvor alle medlemmer kunne indsende forslag. !0 blevudvalgt til at udstille, henholdsvis i Helsingør og henholdsvis i Helsingborg. !0 svenskekunstnere blev ligeledes udvalgt, sådan 5x5 kunne udstille hver sted. Kunst på Kryds er et samarbejde mellem Kunstforeningen for Helsingør og Omegn og Helsingborg Konstforening. Da der var fernisering i Helsingborg mødtes vi en stor flok og tog samlet dertil, det var rigtig hyggeligt, tak fordi så mange havde lyst til at deltage.

- næste gang har vi jubilæum - 10. gang.


Så blev det tid til det store Kunstmarked 2023 i hal 14. Det endte med godt 50 udstillere, selv om vi en overgang var helt oppe på 60 tilmeldte , men mange blev syge iår.
Vi har aldrig brugt så mange penge på markedsføring som iår, alligevel skuffedebesøgstallet noget, desværre, desuden eksperimenterede vi med lange åbningstider,også om aftenen, det var ingen succes, så det gør vi nok ikke igen. Men det var et ønske fra udstillere i 2022.

Nu skal hallen renoveres i en periode og så må vi se hvornår vi kan vende tilbage, efteråret tror vi mest på i fremtiden.
Kunstmarkedet faldt jo sammen med foreningens 75 års fødselsdag, det blev fejret medfødselsdagssang og flødeboller.

Ugen efter fejrede vi så virkelig de 75 år med en fin og hyggelig festmiddag, hvor der varmange deltagere. ( Se festtalen )

Ny invitationer


D. 14. juni holder vi 1. ophængning og fernisering med en ny sammensat udstillergruppe iPop-upp galleriet.
Udstillere i 1. udstilling er : Ulla Lilja, Jan R.M. Pedersen, Mette Holmskov, Tove Andresen, Jette Guldberg, Britt Salver, Lene Lemaitre, Mogens

Aasvang, Mette Damving, VitaWeibull, Ole Eskekilde.

I er meget velkomne til ferniseringen kl. 16 - 18


D. 17. juni kl 10 . 17 deltager vi i Møllens dag på Nordskov mølle i arrangementet

Kunst på møllen.

Vi deltager med 8 telte og 12 - 13 udstillere. Det er: Lena og Preben Schubell, ToveAndresen, Lissi Anette Hansen, Tomas Eriksson, Mogens Aasvang, Susanne Kjøller, BrittSalver, Mette Damving, John Hakmann, Anne-Marie Nørå Pedersen, Gabriela og Torben  Strøm.
Der vil desuden være loppemarked og Espergærde husflid, samt grill pølser, kaffe mv.

Vi indgår i dette arrangement som erstatning for Open Air på Blomstertorvet.


D. 08. juli afholder foreningen vores årlige sommertur der iår går til Lolland og Vordingborg. Kontakt per.sjoestedt@hotmail.com eller hofberg.3000@gmail.com for mereinformation.


Som I måske har bemærket, har vi I bestyrelsen arbejdet med at få opdateret voresmedlemskartotek, det trænger det til, vi er godt på vej, så vi håber på en bedre kommunikation til jer , vi har også arbejdet med ar få mange formalier i orden, så ja, der er nok at se til, men det går fremad.

Dette for nu! Måske bliver efteråret lidt mere stille i foreningen, men nu må vi se, vi finder nok på noget og noget er i støbeskeen.

Rigtig dejlige sommerdage ønskes I alle sammen - Vi ses!


Venlige hilsner Bestyrelsen.